Uganda 250g - Espresso
Tato káva je pěstována na hoře Elgon, která se nachází ve východní Ugandě v nadmořské výšce 2300 m.n.m. Několik drobných farmářů, zejména z vesnice Buzemunwa v regionu Gamoga osobně doručuje své kávové třešně do sběrných stanic na této hoře.
Kategorie: | Espresso - 250g |
---|---|
Farma:: | Mount Elgon |
Nadmořská výška:: | 2300 m.n.m. |
Odrůda:: | Catimor |
Zpracování:: | anaerobní, naturální |
Chuťový profil:: | karamel, máslový popcorn |
O zpracování se stará zejména vedoucí farmář Alex a místní kávový maestro Normann. Tato směs odrůd Catimor, která je pěstována ve vulkanických půdách, se pyšní velmi silnými květinovými a až tutti-frutti ovocnými tóny, které jsou důsledkem právě této půdy, klimatickou rozmanitostí a zalesněnými zónami, které jsou pro tuto horu typické. Tato káva, je zpracována naturálně. Dochází zde k pečlivému sběru těch nejlepších třešní, vrstvenému sušení a následnému fermentování ve velkých plastových nádobách po dobu 12-24 hodin.
Produkce kávy v Ugandě se snaží prospívat místnímu klimatu a podporuje také minimální dopad na životní prostředí. Drobní producenti kávy, jakou jsou ti ve vesnici Buzemunwa přispívají k tomuto udržitelnému koloběhu napříc svahy Mount Elgon. Vedoucí farmář Alex, je velmi zásadní postavou komunity, která spojuje místní výrobce s exportními partnery. Alexova role dalece přesahuje ekonomický rozvoj a je hluboce vetkána do struktury komunity. Pohled na Alexovu cestu, od skromné kanceláře, až po působivou sběrnou stanici, která nyní vzkvétá pod jeho vedením, je opravdu inspirativní a my jsme moc rádi, že můžeme Alexe i jeho komunitu podpořit.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.