Etiopie 250g - Espresso
Aricha Wubanchi je stanice, která se nachází v jižní části Etiopie, konkrétně 9 km od města Yirgacheffe. Na této stanici, která se nachází ve 2213 m.n.m. se káva zpracovává nejen naturálně, ale také metodou promytou a za použití extra fermentací.
Kategorie: | Espresso - 250g |
---|---|
Farma:: | Aricha Wubanchi |
Nadmořská výška:: | 2213 m.n.m. |
Pododrůda:: | Heirloom |
Zpracování:: | naturální |
Chuťový profil:: | jahody, ostružiny, mučenka |
Metoda zpracování se vždy určuje podle kvality kávy, kterou na tuto stanici dodává týdně přes 2700 místních farmářů. U naturálního zpracování, ke kterému místní přistoupili právě u této kávy, dochází k ručnímu sběru kávových třešní v nejvyšší zralosti, poté je káva rozprostřena a sušena po dobu 19-21 dní.
Třesně se pravidelně otáčejí a znovu rozprostírají, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení. Stanice Aricha Wubanchi je známa tím, že nabízí řadu pečlivě zpracovaných káv, které představují jedinečnou chuť místního regionu. Hlavní hnací silou této kávy, je jejich zpracovatel a vývozce: Primose Coffee, který se kromě své oddanosti výrobě vyjímečné kávy také zavázal k pozitivnímu dopadu na zapojenou komunitu.
V Primrose Coffee vedeném Panem Abraham Mendiste a paní Meseret Worneh se zaměřili na různé programy společenské odpovědnosti, jako jsou školy, poskytování základních školních pomůcek studentům, ale také například projekty na výstavby mostů.
Primrose Coffee také chápe důležitost podpory udržitelného růstu místních farmářů. Obecně je oblast Yirgacheffe velmi známá pro výraznou a plnou chuť své kávy, proto jsme rádi, že vám ji nyní můžeme nabídnout.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.